Artículos
- Calvo Rebollar, Miguel; Calvo Sevillano, Guiomar. Las minas de zinc y plomo de Linares de Mora (Teruel). Historia y patrimonio minero . DE RE METALLICA. 2022
- Esteban, M.; Marcos, P.; Horna, C.; Galan-Malo, P.; Mata, L.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Evaluation of methods for DNA extraction from Clostridium tyrobutyricum spores and its detection by qPCR. JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS. 2020. DOI: 10.1016/j.mimet.2019.105818
- Segura-Gil, I.; Galan-Malo, P.; Mata, L.; Tobajas, A.P.; Calvo, M.; Sánchez, L.; Pérez, M.D. Influence of different extraction conditions on the detection of glycinin and ß-conglycinin in model processed foods by ELISA. FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS - PART A CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT. 2020. DOI: 10.1080/19440049.2020.1757163
- Tobajas, Ana P.; Agulló-García, Ana; Cubero, José L.; Colás, Carlos; Segura-Gil, Isabel; Sánchez, Lourdes; Calvo, Miguel; Pérez, María D. Effect of high pressure and pulsed electric field on denaturation and allergenicity of Pru p 3 protein from peach. FOOD CHEMISTRY. 2020. DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.126745
- Harouna, S.; Franco, I.; Carramiñana, J. J.; Blázquez, A.; Abad, I.; Pérez, M. D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Effect of hydrolysis and microwave treatment on the antibacterial activity of native bovine milk lactoferrin against Cronobacter sakazakii. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY. 2020. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2019.108495
- Calvo, Miguel; Calvo, Guiomar. Las minas de cobre y plata de Alpartir (Zaragoza, España). . DE RE METALLICA. 2019
- Calvo Rebollar, M.; Lucha López, P. La colección de minerales de Lucas Mallada. El legado de un aragonés a la escuela normal de maestros de Huesca. BOLETIN GEOLOGICO Y MINERO. 2019. DOI: 10.21701/bolgeomin.130.2.002
- Navarro, F.; Galan-Malo, P.; Pérez, M.D.; Abecia, J.A.; Mata, L.; Calvo, M.; Sánchez, L. Lactoferrin and IgG levels in ovine milk throughout lactation: Correlation with milk quality parameters. SMALL RUMINANT RESEARCH. 2018. DOI: 10.1016/j.smallrumres.2018.09.002
- Parrón, J.A.; Ripollés, D.; Navarro, F.; Ramos, S.J.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Effect of high pressure treatment on the antirotaviral activity of bovine and ovine dairy by-products and bioactive milk proteins. INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES. 2018. DOI: 10.1016/j.ifset.2018.07.007
- Parron, J.A.; Ripolles, D.; Ramos, S.J.; Perez, M.D.; Calvo, M.; Sanchez, L. Effect of thermal and high-pressure treatments on the antirotaviral activity of human milk fractions. INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES. 2018. DOI: 10.1016/j.ifset.2018.03.008
- Segura-Gil, Isabel; Nicolau-Lapeña, Iolanda; Galán-Malo, Patricia; Mata, Luis; Calvo, Miguel; Sánchez, Lourdes; Pérez, María D. Development of two ELISA formats to determine glycinin. Application to detect soy in model and commercial processed food. FOOD CONTROL. 2018. DOI: 10.1016/j.foodcont.2018.05.038
- Franco, I.; Pérez, M.D.; Conesa, C.; Calvo, M.; Sánchez, L. Effect of technological treatments on bovine lactoferrin: An overview. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. 2018. DOI: 10.1016/j.foodres.2017.12.016
- Parrón, J.A.; Ripollés, D.; Ramos, S.J.; Pérez, M.D.; Semen, Z.; Rubio, P.; Calvo, M.; Sánchez, L. Antirotaviral potential of lactoferrin from different origin: effect of thermal and high pressure treatments. BIOMETALS. 2018. DOI: 10.1007/s10534-018-0088-4
- Ripolles, D.; Parron, J.A.; Fraguas, J.; Calvo, M.; Perez, M.D.; Sanchez, L. Determination of lactadherin concentration in dairy by-products by ELISA: Effect of heat treatment and hydrolysis. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 2018. DOI: 10.3168/jds.2017-13608
- Calvo Rebollar, Miguel. El mineral de los 14.000 usos. La utilización de la sal a lo largo de la historia. DE RE METALLICA. 2017
- Calvo Rebollar, Miguel. Garronita-Ca, analcima y phillipsita-Ca en la cantera de ofita del Barranc Salat, Calpe, Alicante, España. REVISTA DE MINERALES. 2017
- Ripollés, D.; Harouna, S.; Parrón, J. A.; Arenales, I.; Calvo, M.; Pérez, M. D.; Sánchez, L. Inhibition of Cronobacter sakazakii Adhesion to Caco-2 Cells by Commercial Dairy Powders and Raw Buttermilk. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2017. DOI: 10.1021/acs.jafc.6b04971
- Parrón, J.A.; Ripollés, D.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Rasmussen, J.T.; Sánchez, L. Antirotaviral Activity of Bovine and Ovine Dairy Byproducts. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2017. DOI: 10.1021/acs.jafc.7b01059
- Kaiser, G. G.; Mucci, N. C.; González, V.; Sánchez, L.; Parrón, J. A.; Pérez, M. D.; Calvo, M.; Aller, J. F.; Hozbor, F. A.; Mutto, A. A. Detection of recombinant human lactoferrin and lysozyme produced in a bitransgenic cow. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 2017. DOI: 10.3168/jds.2016-11173
- Calvo Rebollar, Miguel; Viñals Olià, Joan. Plancheita y otros minerales secundarios de cobre en la mina "Juanito", Zufre (Huelva). REVISTA DE MINERALES. 2017
- Parrón, J.A.; Ripollés, D.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Rasmussen J.T.; Sánchez, L. Effect of heat treatment on antirotaviral activity of bovine and ovine whey. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 2016. DOI: 10.1016/j.idairyj.2016.02.030
- Ripollés, D.; Parrón J.A.; Calvo, M.; Pérez M.D.; Fitzgerald, R.J.; Sánchez, L. Antioxidant activity of co-products from milk fat processing and their enzymatic hydrolysates obtained with different proteolytic preparations. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 2016. DOI: 10.1016/j.idairyj.2016.02.031
- Mayayo, C.; Montserrat, M.; Ramos, S. J.; Martínez-Lorenzo, M. J.; Calvo, M.; Sánchez, L.; Pérez, M. D. Effect of high pressure and heat treatments on IgA immunoreactivity and lysozyme activity in human milk. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2016. DOI: 10.1007/s00217-015-2595-7
- Ripolles,D.; Harouna,S.; Parrón,J. A.; Calvo,M.; Pérez,M. D.; Carramiñana,J. J.; Sánchez,L. Antibacterial activity of bovine milk lactoferrin and its hydrolysates prepared with pepsin, chymosin and microbial rennet against foodborne pathogen Listeria monocytogenes. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 2015. DOI: 10.1016/j.idairyj.2015.01.007
- Navarro, F.; Harouna, S.; Calvo, M.; Pérez, M. D.; Sánchez, L. Kinetic and thermodynamic parameters for thermal denaturation of ovine milk lactoferrin determined by its loss of immunoreactivity. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 2015. DOI: 10.3168/jds.2015-9403
- Montserrat, M.; Sanz, D.; Juan, T.; Herrero, A.; Sánchez, L.; Calvo, M.; Pérez, M.D. Detection of peanut (Arachis hypogaea) allergens in processed foods by immunoassay: Influence of selected target protein and ELISA format applied. FOOD CONTROL. 2015. DOI: 10.1016/j.foodcont.2015.01.049
- Calvo Rebollar, Miguel; Viñals Olia, Joan. Mineralogía del yacimiento de oro de Carlés, Salas (Asturias). REVISTA DE MINERALES. 2014
- Mayayo, C.; Montserrat, M.; Ramos, Sj.; Martínez-Lorenzo, Mj.; Calvo, M.; Sánchez, L.; Pérez, M.D. Kinetic parameters for high-pressure-induced denaturation of lactoferrin in human milk. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 2014. DOI: 10.1016/j.idairyj.2014.07.001
- Franco, I.; Castillo, E.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Efecto de las microondas sobre la lactoferrina en fórmulas infantiles. REVISTA DE I+D TECNOLÓGICO. 2013
- Montserrat,M.; Mayayo,C.; Sánchez,L.; Calvo,M.; Pérez,M. D. Study of the thermoresistance of the allergenic Ara h1 protein from peanut (Arachis hypogaea). JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2013. DOI: 10.1021/jf305450s
- Calvo Rebollar, M. Las aguas minerales y sales purgantes naturales españolas. Algunas notas históricas. BOLETIN GEOLOGICO Y MINERO. 2013
- Mazri,C.;Ramos,S. J.;Sánchez,L.;Calvo,M.;Pérez,M. D. Reaction kinetics of pressure-induced denaturation of bovine immunoglobulin G. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 2012. DOI: 10.1016/j.idairyj.2011.12.003
- Lavilla,M.;Moros,M.;Puertas,S.;Grazú,V.;Pérez,M. D.;Calvo,M.;Fuente,de La;Sánchez,L. Specific peptides as alternative to antibody ligands for biomagnetic separation of Clostridium tyrobutyricum spores. ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY. 2012. DOI: 10.1007/s00216-011-5621-z
- Mazri,C.;Sánchez,L.;Ramos,S. J.;Calvo,M.;Pérez,M. D. Effect of high-pressure treatment on denaturation of bovine Beta-lactoglobulin and alpha-lactalbumin. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2012. DOI: 10.1007/s00217-012-1695-x
- Calvo Rebollar, Miguel. El patrimonio mineralógico y minero como parte del patrimonio geológico. GEOTEMAS (MADRID). 2012
- Franco, I.;Castillo, E.;Pãˆrez, M. -D;Calvo, M.;Sâ·nchez, L. Effects of hydrostatic high pressure on the structure and antibacterial activity of recombinant human lactoferrin from transgenic rice. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2012. DOI: 10.1271/bbb.110433
- Mazri, C.;Sâ·nchez, L.;Ramos, S. J.;Calvo, M.;Pãˆrez, M. D. Effect of high-pressure treatment on denaturation of bovine lactoferrin and lactoperoxidase. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 2012. DOI: 10.3168/jds.2011-4665
- Castillo,E.;Pérez,M. D.;Franco,I.;Calvo,M.;Sánchez,L. Kinetic and thermodynamic parameters for heat denaturation of human recombinant lactoferrin from rice. BIOCHEMISTRY AND CELL BIOLOGY-BIOCHIMIE ET BIOLOGIE CELLULAIRE. 2012. DOI: 10.1139/o11-073
- Martínez,R. J.;Bellido,F.;Rubí,J. A. M.;Jerez,J. L.;Calvo,M. Minerales con historia: el granate almandino de la Fuente de los Jacintos. BOLETIN GEOLOGICO Y MINERO. 2012
- Calvo, Miguel; Calvo, Guiomar. Medallas en homenaje a químicos franceses entre 1880 y 1935. Química e industria. QUÍMICA E INDUSTRIA. 2011
- Castillo, E.; Franco, I.; Pérez, M.D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Thermal denaturation of recombinant human lysozyme from rice: effect of pH and comparison with human milk lysozyme. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2011. DOI: 10.1007/s00217-011-1612-8
- Calvo, Guiomar; Calvo, Miguel; Viñals, Joan. Presencia en localidades españolas de Perroudita, Hg5Ag4S5(I,Br)2Cl2, un mineral “raro” que es probablemente frecuente. MACLA. 2011
- Franco, I.;Castillo, E.;Perez, M. D.;Calvo, M. ;Sanchez, L. Effect of bovine lactoferrin addition to milk in yogurt manufacturing. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 2010
- Calvo, Miguel; Calvo, Guiomar. Mineralogía topográfica española. A los cien años de la publicación de "Los minerales de España", de Salvador Calderón. DE RE METALLICA. 2010
- Calvo, Miguel; Calvo, Guiomar; Viñals, Joan; Sanz, Agustín. Presencia de ettringita y thaumasita en vacuolas de los basaltos del Campo de Calatrava (Ciudad Real). MACLA. 2010
- Lavilla, M.; Marzo, I.; de Luis, R.; Perez, M.D.; Calvo, M.; Sánchez, L. Detection of Clostridium tyrobutyricumspores using polyclonal antibodies and flow cytometry. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY. 2010. DOI: 10.1111/j.1365-2672.2009.04435.x
- de Luis, Ruth;Lavilla, Maria;Sanchez, Lourdes;Calvo, Miguel;Perez, Maria D. Pepsin Degradation of Cry1 A(b) Protein Purified from Genetically Modified Maize (Zea mays). JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2010
- Conesa, C.;Rota, C.;Castillo, E.;Pérez, M. D.;Calvo, M. ;Sánchez, L. Effect of heat treatment on the antibacterial activity of bovine lactoferrin against three foodborne pathogens. INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY. 2010
- Conesa, C.;Calvo, M. ;Sanchez, L. Recombinant human lactoferrin: A valuable protein for pharmaceutical products and functional foods. BIOTECHNOLOGY ADVANCES. 2010
- Pocovi, C.;Conesa,C.;Barbana,C.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Comparison of the Activity of Human and Bovine Milk on Two Cell Lines. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 2009
- Luis, R. De;Arias,O.;Puertolas,E.;Benede,S.;Sanchez,L.;Calvo,M.;Perez,M. D. Effect of High-Intensity Pulse Electric Fields on Denaturation of Bovine Whey Proteins. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 2009
- Conesa, C.;Rota,C.;Castillo,E.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Antibacterial Activity of Recombinant Human Lactoferrin from Rice: Effect of Heat Treatment. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2009
- Luis, R.;Lavilla,M.;Sanchez,L.;Calvo,M.;Perez,M. D. Development and Evaluation of Two ELISA Formats for the Detection of -Lactoglobulin in Model Processed and Commercial Foods. FOOD CONTROL. 2009
- Lavilla, M.;Luis,R.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Selection of High Affine Peptide Ligands for Detection of Clostridium Tyrobutyricum Spores. JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS. 2009
- Luis, R.;Lavilla,M.;Sanchez,L.;Calvo,M.;Perez,M. D. Immunochemical Detection of Cry1A(b) Protein in Model Processed Foods made with Transgenic Maize. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2009
- Calvo, Guiomar; Viñals, Joan; Calvo, Miguel. Minerales de las vesículas de las rocas lamproíticas del afloramiento de La Aljorra (Murcia). MACLA. 2009
- Conesa, C.;Pocovi,C.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Transport of Iron Bound to Recombinant Human Lactoferrin from Rice and Iron Citrate Across Caco-2 Cell Monolayers. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2009
- Luis, R.;Perez,M. D.;Sanchez,L.;Lavilla,M.;Calvo,M. Kinetic and Thermodynamic Parameters for Heat Denaturation of Cry1A(b) Protein from Transgenic Maize (Zea Mays). JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 2008
- Lavilla, M.;Luis,R.;Conesa,C.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Production of Polyclonal Antibodies Against Spores of Clostridium Tyrobutyricum, a Contaminant Affecting the Quality of Cheese: Characterisation of the Immunodominant Protein. FOOD AND AGRICULTURAL IMMUNOLOGY. 2008
- Calvo, Guiomar; Viñals, Joan; Calvo, Miguel. Presencia de delafossita, gibbsita y cianotriquita en un yacimiento cuprífero del Barranco de la Sierra, Fombuena (Zaragoza). MACLA. 2008
- Conesa, C.;Pocovi,C.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Recombinant Human Lactoferrin and Iron Transport Across Caco-2 Monolayers: Effect of Heat Treatment on the Binding to Cells. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2008
- Conesa, C.;Sanchez,L.;Rota,C.;Perez,M. D.;Calvo,M.;Farnaud,S.;Evans,R. W. Isolation of Lactoferrin from Milk of Different Species: Calorimetric and Antimicrobial Studies. COMPARATIVE BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY B-BIOCHEMISTRY & MOLECULAR BIOLOGY. 2008
- Conesa, C.;Rota,M. C.;Perez,M D.;Calvo,M.;Sanchez,L. Antimicrobial Activity of Recombinant Human Lactoferrin from Aspergillus Awamori, Human Milk Lactoferrin and their Hydrolysates. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2008
- Conesa, C.;Sanchez,L.;Perez,M. D.;Calvo,M. A Calorimetric Study of Thermal Denaturation of Recombinant Human Lactoferrin from Rice. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2007
- Julia, S.;Sanchez,L.;Perez,M. D.;Lavilla,M.;Conesa,C.;Calvo,M. Effect of Heat Treatment on Hen's Egg Ovomucoid: An Immunochemical and Calorimetric Study. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. 2007
- Luis, R. De; Perez,M. D.; Sanchez,L.; Lavilla,M.; Calvo,M. Development of Two Immunoassay Formats to Detect Beta-Lactoglobulin: Influence of Heat Treatment on Beta-Lactoglobulin Immunoreactivity and Assay Applicability in Processed Food. JOURNAL OF FOOD PROTECTION. 2007
- Wehbi, Zeina;Perez, Maria Dolores;Dalgalarrondo, Michele;Sanchez, Lourdes;Calvo, Miguel;Chobert, Jean Marc;Haertle, Thomas. Study of ethanol-induced conformational changes of holo and apo alpha-lactalbumin by spectroscopy and limited proteolysis. MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH. 2006
- Conesa, C.;Lavilla, M.;Sanchez, L.;Perez, M. D.;Mata, L.;Razquin, P.;Calvo, M. Determination of IgG levels in bovine bulk milk samples from different regions of Spain. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 2005
- Wehbi, Z.;Perez, M. D.;Sanchez, L.;Pocovi, C.;Barbana, C.;Calvo, M. Effect of Heat Treatment on Denaturation of Bovine Alpha-Lactalbumin: Determination of Kinetic and Thermodynamic Parameters. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2005
- Marin, E.;Sanchez, L.;Perez, M. D.;Pocovi, C.;Calvo, M. Effect of Hydrogen Peroxide on Methionine and Cysteine Levels in Bovine Milk. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 2005
- Lavilla, M.;Conesa, C.;Sánchez, L.;Pérez, M.D.;Mata, L.;Calvo, M. Estudio de las relaciones entre los niveles de las proteínas de leche de vaca con actividad antimicrobiana. ILE. INDUSTRIAS LÁCTEAS ESPAÑOLAS. 2005
- Conesa, C.;Lavilla, M.;Sánchez, L.;Pérez, M.D.;Razquín, P.;Calvo, M. Evaluación de la calidad de la leche de vaca mediante la determinación de los niveles de inmunoglobulinas por un test ELISA. ILE. INDUSTRIAS LÁCTEAS ESPAÑOLAS. 2005
- Calvo Rebollar,, Miguel. La ciencia y la tecnología de los alimentos. Algunas notas sobre su desarrollo histórico. ALIMENTARIA. 2004
- Marin, E.;Sanchez, L.;Perez, M. D.;Puyol, P.;Calvo, M. Effect of Heat Treatment on Bovine Lactoperoxidase Activity in Skim Milk: Kinetic and Thermodynamic Analysis. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 2003
- Mata, L.;Sánchez, L.;Calvo, M. Mercurio en leche. REVISTA DE TOXICOLOGÍA. 2003
- Puig, C.;Perez, M. D.;Ros, L.;Sanchez, L.;Calvo, M. Effect of Processing on the Composition of Infant Formulas. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 2003
- Sanchez L;Perez Md;Puyol P;Calvo M;Brett G. Determination of vegetal proteins in milk powder by enzyme-linked immunosorbent assay: interlaboratory study. JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL. 2002
- Manso, M.A.; Cattaneo, T.M.; Barzaghi, S.; Pérez, M.D.; Sánchez, L.; Calvo, M.; Olieman, C.; Brett, G.; López-Fandiño, R. Detection of vegetable proteins in milk products by electrophoretic and immunochemical methods: in-house prevalidation tests and collaborative trials. BULLETIN - INTERNATIONAL DAIRY FEDERATION. 2002
- Calvo Rebollar, Miguel. Las minas de sal de Remolinos, Zaragoza. REVISTA DE MINERALES. 2001
- Dominguez, Elena;Perez, M Dolores;Puyol, Pilar;Sanchez, Lourdes;Calvo, Miguel. Effect of pH on antigen-binding activity of IgG from bovine colostrum upon heating. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 2001
- Dominguez E;Perez Md;Puyol P;Sanchez L;Calvo M. Specific immunoglobulins in serum of newborn lambs fed with a single dose of colostrum containing anti-peroxidase IgG. RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE. 2001
- Mainer, G.;Perez, M.D.;Sanchez, L.;Puyol, P.;Millan, M.A.;Ena, J.M.;Dominguez, E.;Calvo, M. Concentration of Bovine Immunoglobulins Throughout Lactation and Effect of Sample Preparation on Their Determination. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 2000
- Holt, C.;Mcphail, D.;Nevison, I.;Nylander, T.;Otte, J.;Ipsen, R. H.;Bauer, R.;Ogendal, L.;Olieman, K.;de Kruif, K. G.;Leonil, J.;Molle, D.;Henry, G.;Maubois, J. L.;Perez, M. D.;Puyol, P.;Calvo, M.;Bury, S. M.;Kontopidis, G.;Mcnae, I.;Sawyer, L.;Ragona, L.;Zetta, L.;Molinari, H.;Klarenbeek, B.;Jonkman, M. J.;Moulin, J.;Chatterton, D. Apparent chemical composition of nine commercial or semi-commercial whey protein concentrates, isolates and fractions. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. 1999
- Mainer, G.;Dominguez, E.;Randrup, M.;Sanchez, L.;Calvo, M. Effect of heat treatment on anti-rotavirus activity of bovine colostrum. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 1999
- Holt, C.;Mcphail, D.;Nylander, T.;Otte, J.;Ipsen, R. H.;Bauer, R.;Ogendal, L.;Olieman, K.;de Kruif, K. G.;Leonil, J.;Molle, D.;Henry, G.;Maubois, J. L.;Perez, M. D.;Puyol, P.;Calvo, M.;Bury, S. M.;Kontopidis, G.;Mcnae, I.;Sawyer, L.;Ragona, L.;Zetta, L.;Molinari, H.;Klarenbeek, B.;Jonkman, M. J.;Moulin, J.;Chatterton, D. Some physico-chemical properties of nine commercial or semi-commercial whey protein concentrates, isolates and fractions. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. 1999
- Puyol P.; Pérez M.D. ; Calvo M. Rheological properties of commercial whey protein samples from Madgelas survey. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. 1999
- Puyol, P.; Pérez, M.D.; Burgos, J. ; Calvo, M. Effect of the binding of palmitic acid to beta-lactoglobulin on its gelation properties. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 1998
- Mata, L.; Sanchez, L.; Headon, D.R.; Calvo, M. Thermal denaturation of human lactoferrin and its effct on the ability to bind iron. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 1998. DOI: 10.1021/jf980266d
- Calvo, M.;Sevillano, E. Alvaro Alonso Barba y el "Arte de los metales". QUÍMICA E INDUSTRIA. 1998
- Inda, L. A.;Razquin, P.;Lampreave, F.;Alava, M. A.;Calvo, M. Rapid, sensitive, enzyme-immunodotting assay for detecting cow milk adulteration in sheep milk - A modern laboratory project. JOURNAL OF CHEMICAL EDUCATION. 1998
- Dominguez, E.;Perez, M. D.;Calvo, M. Effect of heat treatment on the antigen-binding activity of anti-peroxidase immunoglobulins in bovine colostrum. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1997
- Mainer, G.;Sanchez, L.;Ena, J. M.;Calvo, M. Kinetic and thermodynamic parameters for heat denaturation of bovine milk IgG, IgA and IgM. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 1997
- Mata, L.;Sanchez, L.;Calvo, M. Interaction of mercury with human and bovine milk. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 1997
- Calvo Rebollar, Miguel. Use of immunological techniques for detecting species substitution in raw and smoked fish. ZEITSCHRIFT FÜR LEBENSMITTEL-UNTERSUCHUNG UND -FORSCHUNG. A, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. 1997. DOI: 10.1007/s002170050077
- Calvo Rebollar, Miguel. Cadmiun uptake by Caco-2 cells. Effects of some milk components. CHEMICO-BIOLOGICAL INTERACTIONS. 1996. DOI: 10.1016/0009-2797(96)03706-4
- Mata, L.;Sanchez, L.;Puyol, P.;Calvo, M. Changes in the distribution of cadmium and lead in human and bovine milk induced by heating or freezing. JOURNAL OF FOOD PROTECTION. 1996
- Inda Aramendia, L. A.;Razquin Casquero, P.;Pérez, M. D.;Calvo, M. Avances en la detección de fraudes en leche por mezcla. ILE. INDUSTRIAS LÁCTEAS ESPAÑOLAS. 1996
- Aranda, P., Sánchez, L., Pérez, M.D. y Calvo, M. Growth-promoting activity of bovine milk on a murine fibroblastic cell line and effect of heat treatment. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL. 1996
- Puyol, P.;Perez, M. D.;Sanchez, L.;Ena, J. M.;Calvo, M. Uptake and Passage of Beta-Lactoglobulin, Palmitic Acid and Retinol Across the Caco-2 Monolayer. BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-BIOMEMBRANES. 1995
- Perez, D. y Calvo, M. Interaction of beta-lactoglobulin with retinol and fatty acids and its role as a possible biological function for this protein. A review. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1995
- Mata, L., Perez, D., Puyol, P. y Calvo, M. Distribution of added lead and cadmium in human and bovine milk. JOURNAL OF FOOD PROTECTION. 1995
- Puyol, P.;Perez, M. D.;Mata, L.;Calvo, M. Study on Interaction between Beta-Lactoglobulin and Other Bovine Whey Proteins with Ascorbic-Acid. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 1994
- Mesa, M.;Perez, M. D.;Calvo, M. Presence and Concentration of Alpha(1)-Acid Glycoprotein in Cow Colostrum and Milk and in Mastitic Cow Milk. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 1994
- Calvo Rebollar, M. Restos de plaguicidas en los alimentos: ¿riesgos de cáncer?. AGRICULTURA (MADRID). 1994
- Puyol, P. ; Perez, M.D.; Peiró, J.M.. y Calvo, M. Effect of of bindinhg of retinol and palmitic acid to bovine beta-lactoglobulin on its resistance to thermal denaturation. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1994
- Mata, L.;Castillo, H.;Sanchez, L.;Puyol, P.;Calvo, M. Effect of Trypsin on Bovine Lactoferrin and Interaction between the Fragments Under Different Conditions. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 1994
- Sanchez, L.;Peiro, J. M.;Oria, R.;Castillo, H.;Brock, J. H.;Calvo, M. Kinetic parameters for the heat denaturation of bovine lactoferrin in milk, and its effect on interaction with monocytes. ADVANCES IN EXPERIMENTAL MEDICINE AND BIOLOGY. 1994
- Oria, R.;Ismail, M.;Sanchez, L.;Calvo, M.;Brock, J. H. Effect of Heat-Treatment and Other Milk-Proteins on the Interaction of Lactoferrin with Monocytes. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 1993
- Perez, M. D.;Puyol, P.;Ena, J. M.;Calvo, M. Comparison of the Ability to Bind Lipids of Beta-Lactoglobulin and Serum-Albumin of Milk from Ruminant and Non-Ruminant Species. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 1993
- Sánchez, L.; Luján, L.; Oria, R.; Castillo, H.; Pérez, Md.; Ena J.M. y Calvo, M. Synthesis of lactoferrin and transport of transferrin in the lactating mammary gland of sheep. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1992
- Ena, J. M.;Perez, M. D.;Aranda, P.;Sanchez, L.;Calvo, M. Presence and Changes in the Concentration of Vitamin-D-Binding Protein Throughout Early Lactation in Human and Bovine Colostrum and Milk. JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY. 1992
- Ortin, A.; Muiño-Blanco, T.; Calvo, M.; López-Pérez, M. J.; Cebrián-Pérez, J. A. EXTRACTION OF ß-LACTOGLOBULIN FROM MILK WHEY BY AFFINITY COUNTER-CURRENT DISTRIBUTION IN AQUEOUS TWO-PHASE SYSTEM. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1992
- Naval, J.; Calvo,M.; Laborda, J.; Dobouch, P.; Frain, M.; Sala Trepat, J. M.; Uriel, J. Expression of messenger-RNAs for alpha-fetoprotein (AFP) and albumin and incorporation of AFP and docosahexaenoic acid in baboon fetuses. JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. 1992
- Sanchez, L.;Calvo, M.;Brock, J. H. Biological Role of Lactoferrin. ARCHIVES OF DISEASE IN CHILDHOOD. 1992
- Sanchez, L.;Peiro, J. M.;Castillo, H.;Perez, M. D.;Ena, J. M.;Calvo, M. Kinetic-Parameters for Denaturation of Bovine-Milk Lactoferrin. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 1992
- Perez, M. D.;Sanchez, L.;Aranda, P.;Ena, J. M.;Oria, R.;Calvo, M. Effect of Beta-Lactoglobulin on the Activity of Pregastric Lipase - a Possible Role for this Protein in Ruminant Milk. BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA. 1992
- Aranda, P.; Sánchez, L.; Pérez, M.D.; Ena, J.M. y Calvo, M. Insulin in bovine colostrum and milk: evolution throughout lactation and binding to caseins. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE. 1991
- Puyol P.; Pérez M.D.; Ena J.M. y Calvo M. Interaction of bovine beta-lactoglobulin and other bovine and human whey proteins with retinol and fatty acids. AGRICULTURAL AND BIOLOGICAL CHEMISTRY. 1991
- Lampreave, F.;Piñeiro, A.;Brock, J. H.;Castillo, H.;Sanchez, L.;Calvo, M. Interaction of Bovine Lactoferrin with Other Proteins of Milk Whey. INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES. 1990
- J.M.Ena; H.Castillo; L.Sánchez; M.Calvo. Isolation of human lactorferrin by affinity chromatography using insolubilized bovine beta-lactoglobulin. JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY. BIOMEDICAL APPLICATIONS. 1990. DOI: 10.1016/s0378-4347(00)83421-0
- Roman, M.;Sanchez, L.;Calvo, M. Changes in Ribonuclease Concentration during Lactation in Cows Colostrum and Milk. NETHERLANDS MILK AND DAIRY JOURNAL. 1990
- Ena, J. M.;Esteban, C.;Perez, M. D.;Uriel, J.;Calvo, M. Fatty-Acids Bound to Vitamin-D-Binding Protein (Dbp) from Human and Bovine Sera. BIOCHEMISTRY INTERNATIONAL. 1989
- Laborda, J.;Naval, J.;Calvo, M.;Lampreave, F.;Uriel, J. Alpha-Fetoprotein and Albumin Uptake by Mouse-Tissues during Development. BIOLOGY OF THE NEONATE. 1989
- Perez, M. D.;Sanchez, L.;Aranda, P.;Sala, F. J.;Calvo, M. Time-Course Levels of Alpha-2-Macroglobulin and Albumin in Cow Colostrum and Milk and Alpha-2-Macroglobulin Levels in Mastitic Cow Milk. ANNALES DE RECHERCHES VETERINAIRES. 1989
- Perez, M. D.;Diaz de Villegas, M. D.;Sanchez, L.;Aranda, P.;Ena, J. M.;Calvo, M. Interaction of fatty acids with beta-lactoglobulin and albumin from ruminant milk. JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. 1989
- Anel, A.;Calvo, M.;Naval, J.;Iturralde, M.;Alava, M. A.;Piñeiro, A. Interaction of Rat Alpha-Fetoprotein and Albumin with Poly-Unsaturated and Other Fatty-Acids - Determination of Apparent Association Constants. FEBS LETTERS. 1989
- Calvo Rebollar, Miguel. Relations between vitamin-D and fatty-acid binding properties of vitamin-D binding protein. BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS. 1989. DOI: 10.1016/0006-291x(89)92091-3
- Sánchez, L.; Aranda, P.; Pérez, M.D. y Calvo, M. Concentration of lactoferrin and transferrin throughout lactation in cow's colostrum and milk. BIOLOGICAL CHEMISTRY HOPPE-SEYLER. 1988
- Calvo, M.;Naval, J.;Lampreave, F.;Uriel, J.;Piñeiro, A. Fatty-Acids Bound to Alpha-Fetoprotein and Albumin during Rat Development. BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA. 1988
- Aranda, P.;Oria, R.;Calvo, M. Detection of Cows Milk in Ewes Milk and Cheese by an Immunodotting Method. JOURNAL OF DAIRY RESEARCH. 1988
- de Villegas, M.C.D.; Oria, R.; Sala, F.J.; Calvo, M. Lipid-binding by beta-lactoglobulin of cow milk. MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL. 1987
- Laborda, J.; Naval, J.; Allouche, M.; Calvo, M.; Georgoulias, V.; Mshal, Z., Uriel, J. Specific uptake of alpha-fetoprotein by malignant human lymphoid-cells. INTERNATIONAL JOURNAL OF CANCER. 1987. DOI: 10.1002/ijc.2910400306
- Romero Alvira, D.;Calvo Rebollar, M.;Villalba Martin, M P;Amiguet Garcia, J A;Bueno Gomez, J. RADICALES LIBRES Y ESPECIES ACTIVADAS DEL OXIGENO. QUIMICA. BIOLOGIA E IMPLICACIONES EN PATOLOGIA MEDICA. I. ANALES DE MEDICINA INTERNA. 1987
- Calvo Rebollar, Miguel. Expression of alpha-fetoprotein receptors by human lymphocites-T during blastic transformation. MOLECULAR IMMUNOLOGY. 1987. DOI: 10.1016/0161-5890(89)90141-7
- Naval, J.; Calvo, M.; Lampreave, F.; Piñeiro, A. Tyroxine-induced changes in the glycosilation pattern and in brain and serum levels of rat α-fetoprotein. INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. 1986
- Laborda, J.; Naval, J.; Calvo, M.; Lampreave, F.; Uriel, J. In vivo uptake of fatty-acids bound to AFP and albumin by tissues of the developing mouse. TUMOUR BIOLOGY. 1985
- Calvo, M., Naval, J., Lampreave, F. And Piñeiro, A. Pitfalls in the isolement of α-fetoprotein by solid-phase immuno-adsorption. Loss of fatty acids. JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. 1985
- Villacampa, M. J.; Lampreave, F.; Calvo, M.; Naval, J.; Piñeiro, A. Incorporation of radiolabelled alpha fetoprotein in the brain and other tissues of the developing rat. DEVELOPMENTAL BRAIN RESEARCH. 1984
- Naval, J.;Calvo, M.;Lampreave, F.;Piñeiro, A. Affinity-Chromatography of Serum-Albumin - an Illustrative Laboratory Experiment on Biomolecular Interactions. BIOCHEMICAL EDUCATION. 1983
- Naval, J.;Calvo, M.;Lampreave, F. Interactions of Different Albumins and Animal Sera with Insolubilized Cibacron Blue - Evaluation of Apparent Affinity Constants. COMPARATIVE BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY. B. COMPARATIVE BIOCHEMISTRY. 1982
- Lampreave, F.; Calvo, M.; Naval, J; Piñeiro, A. Long-chain fatty acids bound to α-fetoprotein and albumin from fetal and adult pig. COMPARATIVE BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY B-BIOCHEMISTRY & MOLECULAR BIOLOGY. 1982
- Piñeiro, A.; Calvo, M.; Iguaz, F.; Lampreave, F.; Naval, J. Characterization, origin and evolution of alpha-fetoprotein and albumin in postnatal rat brain. INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. 1982
- Calvo, M.;Naval, J.;Lampreave, F.;Piñeiro, A. Aislamiento simultáneo de la alfa-fetoproteina y de la albúmina del suero fetal de rata. REVISTA DE LA ACADEMIA DE CIENCIAS EXACTAS, FÍSICO-QUÍMICAS Y NATURALES DE ZARAGOZA. 1981
Libros
- Miguel Calvo Rebollar, Christian Rewitzer. Atlas de minerales de España= Atlas of Spanish minerals. 2022
- Miguel Calvo Rebollar. La sal en la provincia de Zaragoza. 2022
- Miguel Calvo Rebollar. Construyendo la tabla periódica. 2019
- Miguel Calvo Rebollar. Lo que el Ebro se llevó: minas, trenes y barcos en la cuenca carbonífera de Mequinenza : Almatret, Fayón, Granja d'Escarp, Mequinenza y Serós. 2018
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Silicatos. 2018
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Cuarzo y otros minerales de la sílice. 2016
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Fosfatos, arseniatos y vanadatos. 2015
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Sulfatos (seleniatos, teluratos), cromatos, molibdatos y wolframatos. 2014
- Minerales y minas de España.Carbonatos y nitratos. Boratos. Calvo Rebollar, Miguel. 2012
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Carbonatos y nitratos. Boratos. 2012
- [coordinación, Miguel Calvo ; textos, Guiomar Calvo y Miguel Calvo]. Minerales y rocas. 2012
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Oxidos e hidróxidos. 2009
- Miguel Calvo. Minerales de Aragón. 2008
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Halogenuros. 2006
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Elementos. 2003
- Miguel Calvo Rebollar. Minerales y minas de España. Sulfuros y sulfosales. 2003
- Miguel Calvo Rebollar ; prólogo de Antonio Canseco Medel. Bibliografía fundamental de la antigua mineralogía y mineria españolas. 1999
- Miguel Calvo Rebollar. Alimentos para el mundo. 1993
- Miguel Calvo Rebollar ; [prólogo Francisco Grande Covián]. Aditivos alimentarios: propiedades, aplicaciones y efectos sobre la salud : una guía para el consumidor. 1991
- Miguel Calvo ... [et al.]. Minerales de Aragón. 1988
Capítulos
- The finest green: the Iron Age prase quartz monocrystal from the Palacio III megalithic complex (Seville, Spain). García Sanjuán, L.; Lozano Rodríguez, J.A.; Rivera Jiménez, T.; Calvo Rebollar, M.; Martínez-Sevilla, F.; Wheatley, D.W.; Rodríguez-Rellán, C.; Verdugo Escamilla, C.; Halmos, L. A TASTE FOR GREEN. A GLOBAL PERSPECTIVE ON ANCIENT JADE, TURQUOISE AND VARISCITE EXCHANGE. 2020
- Imágenes de la sal a través del tiempo. Calvo Rebollar, Miguel. LA MINERÍA Y LA GEOLOGÍA AMBIENTAL: HERRAMIENTAS PARA EL DESARROLLO SOSTENIBLE. LIBRO DE ACTAS DEL TERCER CONGRESO INTERNACIONAL SOBRE GEOLOGÍA Y MINERÍA AMBIENTAL PARA EL ORDENAMIENTO DEL TERRITORIO Y EL DESARROLLO. CARDONA (CATALUNYA), 2013. 2013
- Antioxidantes en los alimentos. Calvo Rebollar; Miguel. CARDIOLOGÍA, ESTRÉS OXIDATIVO, NUTRICIÓN Y BIOLOGÍA MOLECULAR : BASES Y APLICACIONES SOBRE EL ESTRÉS OXIDATIVO, ASPECTOS NUTRICIONALES Y DE LA BIOLOGÍA MOLECULAR EN CARDIOLOGÍA 1997
- Use of an immunoassay method to detect adulteration of ewes milk. Perez, M.D., Sánchez, L., Aranda, P., Ena, J.M., Calvo, M., FOOD SAFETY AND QUALITY ASSURANCE: APPLICATION OF IMMUNOASSAY SYSTEMS. 1992
Dirección de tesis
- Estudio de la actividad de la leche humana y bovina sobre el crecimiento celular. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 28/01/16
- Estudio mediante técnicas inmunoquímicas del efecto del procesado en algunas proteínas alergénicas y recombinantes de los alimentos. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 02/04/09
- Desarrollo de un método inmunoquímico para la detección y cuantificación de esporas de Clostridium Tyrobutyricum en leche. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 05/02/09
- Efecto de los tratamientos térmicos sobre las propiedades biológicas de la lactoferrina humana recombinante en comparación con la lactoferrina de leche humana y la lactoferrina de leche bovina. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 29/04/08
- Estudio de la interacción de la alfa-lactalbumina bovina con diferentes ligandos: efecto sobre sus propiedades físico-químicas. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 20/12/05
- Estudio de la interacción de la alfa-lactabúimina con lós ácidos grasos<: efecto sobre sus propiedades físico-químicas y biológicas. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 01/04/04
- ESTDUDIO DE LA ACTIVIDAD DEL SISTEMA LACTOPEROXIDOSA Y SU EFECTO SOBRE LA CALIDAD DE LA LECHE BOVINA. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 24/05/01
- ESTUDIO DEL EFECTO DE LOS TRATAMIENTOS TECNOLOGICOS SOBRE LA ACTIVIDAD BIOLOGICA DE LAS INMUNOGLOBULINAS CALOSTRALES BOVINAS. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 04/06/99
- Estudio del efecto de los tratamientos tecnologicos sobre la capacidad de reconocimiento de antigenos de las inmunoglobulinas calostrales. Universidad de Zaragoza. Sobresaliente "Cum Laude". 12/03/99
- ESTUDIO DE LA SINTESIS Y PROPIEDADES BIOLOGICAS DE LAS PROTEINAS TRANSPORTADORAS DE HIERRO DE LA LECHE DE OVEJA. Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 03/06/94
- ESTUDIO DE LA INTERACCION DEL RETINOL Y DE LOS ACIDOS GRASOS CON LA B-LACTOGLOBULITIVA. EFECTO SOBRE SUS PROPIEDADES FISICO-QUIMICAS Y BIOLOGICAS. Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 19/04/94
- ESTUDIO DE LA PROTEINA FIJADORA DE VITAMINA D Y DE SU PRESENCIA EN LA LECHE Y EN EL CALOSTRO DE DIFERENTES ESPECIES. Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 18/12/91
- PROTEINAS BIOLOGICAMENTE ACTIVAS DE LA LECHE: ESTUDIO DE LA PRESENCIA DE INSULINA Y FACTORES DE CRECIMIENTO, DE SU EFECTO SOBRE CELULAS EN CULTIVO Y DE SU COMPORTAMIENTO FRENTE A LOS TRATAMIENTOS TECNOLOGICOS. Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 14/06/91
- ESTUDIO DE LA SECRECION DE LAS PROTEINAS FIJADORAS DE HIERRO DE LA LECHE Y DE SU COMPORTAMIENTO FRENTE A LOS TRATAMIENTOS TERMICOS. Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 27/05/91
- ESTUDIO DE LA INTERECCION DE LOS LIPIDOS CON LA B... Universidad de Zaragoza. Apto cum laude. 13/06/90
Patentes de invención
- P200801913. MÉTODO INMUNOCROMATOGRÁFICO PARA DETECTAR LA PRESENCIA DE ALÉRGENOS EN ALIMENTOS PROCESADOS. PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - MATA VALLESPIN, LUIS MARIA - CALVO REBOLLAR, MIGUEL - LAVILLA MARTIN, MARIA - DE LUIS PÉREZ, RUTH LUISA. 2008
- P200802267. UTILIZACION DE PÉPTIDOS PARA DETECCIÓN DE ESPORAS DE CLOSTRIDIUM TYROBUTYRICUM. SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - CALVO REBOLLAR, MIGUEL - LAVILLA MARTIN, MARIA - DE LUIS PÉREZ, RUTH LUISA. 2008
- P200803355. MÉTODO PARA LA DETECCIÓN Y/O CUANTIFICACIÓN DE ESPOROS DE CLOSTRIDIUM TYROBUTYRICUM MEDIANTE CITOMETRÍA DE FLUJO. SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - CALVO REBOLLAR, MIGUEL - LAVILLA MARTIN, MARIA - DE LUIS PÉREZ, RUTH LUISA. 2008
- P200200534. MÉTODO INMUNOENZIMÁTICO CUANTITATIVO PARA DETECTAR LA ADULTERACIÓN DE LECHE Y PRODUCTOS LÁCTEOS CON PROTEÍNAS VEGETALES. SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - PUYOL DE LEON, Mª DEL PILAR - CALVO REBOLLAR, MIGUEL. 2002
- P9601384. MÉTODO INMUNOENZIMÁTICO CUANTITATIVO PARA DETECTAR LA ADULTERACIÓN DE LECHE DE OVEJA CON LECHE DE OTRA ESPECIE. PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - INDA ARAMENDÍA, LUIS ÁNGEL - SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - CALVO REBOLLAR, MIGUEL - RAZQUIN CASQUERO, PEDRO JESUS. 1996
- P9400477. MÉTODO DE AISLAMIENTO DE LACTOFERRINA Y OTRAS PROTEINAS LÁCTEAS. CALVO REBOLLAR, MIGUEL - SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - ENA DALMAU, JOSE MANUEL. 1994
- P9402181. MÉTODO DE AISLAMIENTO O ELIMINACIÓN DE PROTEÍNAS, PÉPTIDOS Y OTRAS MACROMOLÉCULAS A ESCALA INDUSTRIAL UTILIZANDO UN LIGANDO INSOLUBILIZADO EN PLACAS DE CELULOSA O DE OTRO MATERIAL FILTRANTE. CALVO REBOLLAR, MIGUEL - SÁNCHEZ PANIAGUA, LOURDES - PÉREZ CABREJAS, DOLORES - ENA DALMAU, JOSÉ MANUEL. 1994
- P8902690. MÉTODO INMUNOENZIMÁTICO RÁPIDO DE DETECCIÓN DE LA PRESENCIA DE LECHE DE DISTINTA ESPECIE EN LECHE DE OVEJA. SÁNCHEZ PANIAGUA, MARÍA LOURDES - PÉREZ CABREJAS, MARÍA DOLORES - ARANDA ABAN, PALOMA - ENA DALMAU, JOSE MANUEL - CALVO REBOLLAR, MIGUEL. 1989
Docencia UNIZAR de los últimos seis cursos
|