Perfil (CV) del personal docente investigador

Gomez Lozano, Diego
Departamento: Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
Área: Nutrición y Bromatología
Centro: Facultad de Veterinaria

Research Institute: INSTITUTO AGROALIMENTARIO DE ARAGÓN (IA2)
Grupo: A06_23R: Análisis y Evaluación de la Seguridad Alimentaria (AESA)
Categoría profesional: Prof. Ayudante Doctor
ORCID: 0000-0001-6194-8346

Titulaciones universitarias
  • Máster Iniciación a la Investigación en Ciencia y Tecnología de los Alimentos Facultad de Veterinaria. 2010
  • Licenciado en Veterinaria Especialidad Bromatología, Sanidad y Tecnología de los Alimentos. Facultad de Veterinaria. 2005

Doctorados
  • Programa Oficial de Doctorado en Veterinaria. Facultad de Veterinaria. 2012
 
           

Artículos

  • Djenane, D.; Gomez, D.; Yangüela, J.; Roncales, P.; Ariño, A. Olive Leaves Extract from Algerian Oleaster (Olea europaea var. sylvestris) on Microbiological Safety and Shelf-life Stability of Raw Halal Minced Beef during Display. FOODS. 2019. DOI: 10.3390/foods8010010

  • Escolar, C.; Gómez, D.; Rota García, M.C.; Conchello, P.; Herrera, A. Antimicrobial resistance profiles of listeria monocytogenes and listeria innocua isolated from ready-to-eat products of animal origin in Spain. FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE. 2017. DOI: 10.1089/fpd.2016.2248

  • Gómez, Diego; Iguácel, Laura Pilar; Rota, Mª C.; Carramiñana, J.Juan; Ariño, Agustín; Yangüela, Javier. Occurrence of Listeria monocytogenes in Ready-to-Eat Meat Products and Meat Processing Plants in Spain. FOODS. 2015. DOI: 10.3390/foods4030271

  • Gómez, D.; Azón, E.; Marco, N.; Carramiñana, J. J.; Rota, C.; Ariño, A.; Yangüela, J. Antimicrobial resistance of Listeria monocytogenes and Listeria innocua from meat products and meat-processing environment. FOOD MICROBIOLOGY. 2014. DOI: 10.1016/j.fm.2014.02.017

  • Martín, B.; Perich, A.; Gómez, D.; Yangüela, J.; Rodríguez, A.; Garriga, M.; Aymerich, T. Diversity and distribution of Listeria monocytogenes in meat processing plants. FOOD MICROBIOLOGY. 2014. DOI: 10.1016/j.fm.2014.05.014

  • Gómez,D.; Mcguinness,S.; Reddington,K.; O'grady,J.; Yangüela,J.; Barry,T. Evaluation of a novel Listeria enrichment broth combined with a real-time PCR diagnostics assay for the specific detection of Listeria monocytogenes in RTE pork products. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. 2013. DOI: 10.1111/ijfs.12053

  • Djenane,D.; Aïder,M.; Yangüela,J.; Idir,L.; Gómez,D.; Roncalés,P. Antioxidant and antibacterial effects of Lavandula and Mentha essential oils in minced beef inoculated with E. coli O157:H7 and S. aureus during storage at abuse refrigeration temperature. MEAT SCIENCE. 2012. DOI: 10.1016/j.meatsci.2012.06.019

  • Gómez,D.; Ariño,A.; Carramiñana,J. J.; Rota,C.; Yangüela,J. Sponge versus mini-roller for the surface microbiological control of Listeria monocytogenes, total aerobic mesophiles and Enterobacteriaceae in the meat industry. FOOD CONTROL. 2012. DOI: 10.1016/j.foodcont.2012.03.031

  • Djenane, D.;Yangâ¸ela, J.;Gã›mez, D.;Roncalãˆs, P. Perspectives on the use of essential oils as antimicrobials against campylobacter jejuni cect 7572 in retail chicken meats packaged in microaerobic atmosphere. JOURNAL OF FOOD SAFETY. 2012. DOI: 10.1111/j.1745-4565.2011.00342.x

  • Gómez,D.; Ariño,A. N.; Carramiñana,J. J.; Rota,C.; Yangüela,J. Comparison of sampling procedures for recovery of listeria monocytogenes from stainless steel food contact surfaces. JOURNAL OF FOOD PROTECTION. 2012. DOI: 10.4315/0362-028X.JFP-11-421

Capítulos

  • Diego Gómez, Agustín Ariño, Juan José Carramiñana, Carmina Rota y Javier Yangüela. Comparación de técnicas de muestreo en superficies de acero inoxidable contaminadas con "listeria monocytogenes". PRODUCTOS CÁRNICOS PARA EL SIGLO XXI: SEGUROS, NUTRITIVOS Y SALUDABLES. 2011



© Universidad de Zaragoza | Versión 2.27.2
© Servicio de Informática y Comunicaciones de la Universidad de Zaragoza (Pedro Cerbuna 12, 50009 ZARAGOZA - ESPAÑA)